Skicka SMS genom datorn

När man köper en ny telefon och/eller ett nytt telefonabonnemang brukar det vanligtvis ingå en viss mängd av SMS till en billig kostnad. För den som skickar många SMS vet man om att den mängden brukar gå åt ganska fort och snart har man inte så många billiga SMS kvar att skicka. För de som inte har abonnemang, utan kör med en kontantkortstelefon kan det snabbt bli dyrt att skicka många SMS på rad, eftersom man måste lägga på pengar manuellt hela tiden. Den totala kostnaden för samtal med SMS kan vid både ett abonnemang, men också vid kontantkortsanvändande, bli dyrt och väldigt överraskande, när räkningen dimper ned i brevlådan.

Främsta skälet till att så många kunder betalar för mycket är att de ligger kvar i gamla typer av abonnemang, eller nya abonnemang som inte tar hänsyn till deras användarvanor. Dessutom är det alltför få som utnyttjar prisjämförelsesajter, där användarna kan beskriva hur de ska använda sin telefon eller dator.

Har man helt enkelt inte råd att ha höga telefonräkningar får man leta upp andra sätt att SMS:a billigare på. Ett sådant sätt är att exempelvis gå in på Jojka och beställa ett SMS-abonnemang via internet. Hur fungerar egentligen det? Det är ett väldigt enkelt system där man helt enkelt skickar sina SMS via internet istället för via sin telefon. Man får dessutom en fast kostnad för sina SMS och betalar endast den kostnaden samt en mindre månadsavgift. Genom att göra på det viset sparar man enkelt mycket pengar och kan skicka betydligt fler SMS än vad man kanske kunde tro att man kunde göra.

Ring gratis med Skype

Vill man ringa betydligt billigare ska man testa programmet Skype. Där kan vem som helst, som har en internetuppkoppling, skapa ett konto och sedan ringa till vem som helst som är medlem. Det gäller dock att ha någon form av mikrofon för att kunna svara och prata med sin kamrat. Man kan också koppla ihop samtal med andra medlemmar. Samtalen är helt kostnadsfria så länge man ringer mellan Skypekonton. Ringer man ett vanligt telefonnummer kostar det pengar.