Programvara för en bra webbshop

Om du har en affärsidé där du vill sälja någonting, riddarrustningar, gamla glasslådor eller vad som helst, kan det vara en bra idé att sälja produkterna på nätet. Har du aldrig gjort en hemsida, och använder mest internet till att skicka mejl och pokea dina kompisar på Facebook? Ingen fara, det finns hjälp att få.

Ett av de mest populära systemen för att skapa och driva en webbshop är Magento. Magento är inte gratis, men det finns många tillägg till det, som utvecklas gratis av entusiaster runt om i världen. När man väl har fått igång webbshoppen kan man därför få den att se ut och fungera precis som man vill. Många företag hjälper de som vill starta webbshoppar att komma igång, och då är Magento ofta ett givet val.

Programmet Drupal, som länge använts för att skapa hemsidor och sajter, går också att använda för att skapa webbshoppar. Det går alltså lika lätt att sätta upp en drupal webbshop som en magento baserad. Detta är kanske framför allt intressant om man vill koppla sin webbshop till en hemsida som är byggd i Drupal. Även Drupal kan byggas ut och anpassas med olika typer av moduler och tillägg. Precis som med Magento finns det många företag som erbjuder hjälp med Drupal.