Microsoft dumpar Nokia

1597625-pile-of-cell-phones-on-white-backgroundVi har alla någon gång varit med om ett breakup, eller en uppbrytning på svenska, med någon och nu är det Microsoft som väljer att dumpa Nokia. Istället kommer de nya telefonerna som ska lanseras att gå under namnet Microsoft Lumia, skriver DN. Men kommer detta att bli slutet för den finska telefontillverkaren? Vi hoppas inte det!

Är det någon telefon som prisats lika mycket så som Nokia 3310? För det är ju inte för intet som just den telefonmodellen var världens mest sålda mobiltelefoner när det begav sig under 2000, om vi säger så. Till och med i dagsläget med alla smarta telefoner som kommer ut på marknaden så står 3310 kvar som ett kärt minne och något man ofta jämför sin telefon med genom att säga till exempel ”Ja, det är bra men inte lika bra som min gamla…” eller ”3310an skulle aldrig få den här typen av fel”, för att inte tala om batteritiden! Nog för att det finns mängder av smart telefoni idag som inte fanns förr, men är det inte de gamla hederliga telefonerna som var bäst? Tittar man exempelvis på företagens mobilväxlar så är det allt som oftast en mindre smart telefon som är sammankopplad med datorn och därmed är den telefon man ringer med – sanningen är ju att dessa äldre modeller är mer hållbara och tåliga än de nyare smarta telefonerna!

Vad hade Nokia 3310 som ingen annan telefon hade?

  • Bra batteritid – när mobiltelefonen varnade om lågt batteri kunde telefonen vara igång minst 12 timmar till, och om du inte laddade telefonen kunde den vara igång i hela 4 dygn – vilket ingen modern mobil har lyckats att slå än!
  • Snake – spelet som alla 90-tals kids kommer ihåg, man kunde spela i timmar.
  • Hållbarhet – du kunde tappa den, kasta den och trampa på den utan att den fick en skråma, vilken telefon kan man göra det med idag?
  • Byta skal – en helt ny marknad öppnades upp i och med att man valde att göra 3310ans chassi utbytbart, idag kan du bara köpa extra skal och fodral att sätta på din telefon men du kan inte byta ut något.
  • Enkelt att byta batteri – idag måste du nästan köpa en helt ny telefon om batteriet krånglar, eller i alla fall lämna in den på reparation. När batteriet till 3310an la av tog man enkelt bort baksida och bytte ut det, inget krångel där inte!